Om‎ > ‎

Kristin Kanstad

Så lenge jeg kan huske har jeg vært interessert i hvordan kropp, sjel og liv henger sammen, hva som gir helse, og hvordan vi som mennesker kan støtte og styrke vår selvhelende kraft og samarbeide med vår iboende natur. Dette er mye av årsaken til at jeg utdannet meg til lege. Som lege har jeg vært engasjert i hvordan vi som behandlere kan støtte pasienters selvhelende evner; salutogenesen (fremme helse), gjennom å bidra til økt forståelighet, håndterbarhet og mening. Ikke som en erstatning for nødvendig medisinsk behandling, men som et livsviktig tillegg. Dette, i tillegg til et åpenbart behov for selv å trene på stressreduksjon på grunn av utfordringer i eget liv, bragte meg til mindfulness i 2003.

Våren 2012 startet jeg på en 14 måneders lærerutdannelse for terapeuter i Mindfulness-Based Stress Reduction (MBSR) ved Institute for Mindfulness-based Approaches [13] .

Over årene har jeg blitt økende interessert i affektiv nevrovitenskap (=det nevrobiologiske grunnlaget for følelsene våre), hva slags egentrening som virker og hvorfor. Våren 2015 gikk jeg derfor over i utdannelsesstilling i psykiatri, med sikte på å bli psykiater.BIlde: Liv Seiff
                                                          Fotograf: Liv Seiff
Comments